Statika, statikus szakvélemény , terv, vizsgálat, szakértés, repedések,süllyedések, Brutt-Saver, kivitelezés, kiviteli tervek, vasbeton tervek, épületszerkezet megerősítés, utólagos aláalapozás, sajtolt és vert mikrocölöpök, szigetelések
Kőrösi István okl. szerkezetépítő mérnök, tartószerkezeti vezető tervező és szakértő, Mob: 06-20-9764-581 Iroda: 06-26-320-044 E-mail: korosigeoterv@gmail.com , korosigeoterv@microsemic.hu

Keresés a honlapon


Belsőépítészet
- 2012.01.31.

A napokban kapcsolatba kerültem egy kitűnő belsőépítész hölggyel Hollósi Erikával. Aki az igényességet és a praktukumot egyaránt szem előtt szeretné tartani, megteheti ha ide kattint és megnézi az igényes honlapját. De kérem ne felejtsen el utána visszatérni a honlapomra, hogy a szerkezetépítési problémáit együtt megoldhassuk.

Repedések, süllyedések
- 2011.07.15.

Új honlapot indítottam http://www.epuletrepedesszakertesjavitas.hu címen! Ha ide kattint megnézheti az új lapot.
Mivel az utóbbi időkben rengeteg olyan házat szakértettem, ahol a falak, az alapok, födémek vagy támfalak megsüllyedtek, majd elrepedtek, ezért indokoltnak tartottam erre a témakörre egy új honlap elkészítését.
Mivel a www.vasbetontervezes.hu honlapomon rengeteg egyéb információ és szakmai anyag van, ezért akit "csak" a repedések idegesítenek, ezoknak ajánlom, hogy nézzék meg az új honlapot.
Ott csak ezzel a témakörrel foglalkozom és könnyebb az Önt érdeklő témákat megtalálnia.
Olvashat az a repedések, süllyedések okairól, a javítási lehetőségekről , az utólagos aláalapozásról és a Brutt-Saver repedés varrásról.

tovább >>Hurrá, már utánoznak is minket!
- 2011.02.12.

Ez jó hír, mármint az, hogy a honlapunk alapgondolatát kezdik átvenni más tervező kollégák is. Nevezetesen, hogy spóroljunk a vaslással!! Vagyis már megérte a magányos harcom a pazarlás ellen, mivel ennek Önök látják hasznát! Egyre több lesz a gazdaságos vasszerelés. Végre mások is veszik a fáradtságot: több munkát beletéve spórolnak Önöknek.
Vagy mégsem? Csak azért írják, hogy megrendelőt szerezzenek? Ez csak egy reklámfogás, marketing, piár? Ki melyik szót utálja jobban?
Vigyázat! Található hamisítvány! Nem magyar termék (hanem szlovák, kisebb adóval!). Szinte szó szerint "átvették" a honlapom kifejezéseit, alapgondolatát (spóroljunk már a tervezés fázisában, 70-90 kg/m3 az a gazdaságos, stb.).
De sajnos továbbra is azokat a pazarló megoldásokat alkalmazzák, amiket annyira kritizáltam. fi12/15 háló alapvasalás, ami önmagában 59 kg/m3 vashányadot jelent egy 20 cm vastag födémnél. Ehhez jön még hozzá a felső vasalás (gyakran ugyanaz) és különböző nem kevés pótvasalás. Szóval így jön ki nekik 120-130 kg/m3 és 70-90 kg/m3-t ígérgetnek.
Elegendő mondjuk egy referencia tervet és a hozzá tartozó vaskimutatást, betonmennyiséget elkérni ,s egyszerű osztási művelettel kijön az eredmény, továbbá egy nyilatkozatot tőlük, hogy amennyiben felülmúlják az igért vashányadot, akkor a különbözetet ők állják. Ha Ön esetleg nem tudja ezt kiszámolni (sok pénzről van szó), szíveskedjen elküldeni nekem és kiszámolom. Ezután nem lesz Önnek nehéz döntenie. Egyébként is viszakozni fognak a nyilatkozat hallatán.
Csak okosan....


Penetron szigetelés - 25 év garancia!
- 2010.12.17.

A Constumán találkoztam először ezzel a kitűnő szigetőanyaggal, amely elsősorban beton és vasbeton szerkezetek vízszigetelésére alkalmas.
A Penetron a mixerbetonba keverve vagy felületre felhordva mélyen beszivárog a betonszerkezetbe és egy kémiai reakció és átkristályosodás után teljesen vízzáróvá válik a beton felület, a hajszálrepedéseket 0,4 mm-ig teljesen kitölti. Eddig főleg Metro alagutakban, víztárolókban, mélygarázsokban alkalmazták, de egyre elterjedtebb a magánépítkezéseken is - köszönhetően a nem túl magas anyagköltségnek (kb.7000 Ft/beton m3 vagy egy 20 cm-es alaplemeznél 1400 Ft/m3). Egy kétrétegű hagyományos szigetelés ennél jóval drágább! Eddig öt munkán alkalmaztuk: egy beázott - eddig háromszor eredménytelenül javított - lapostető javításánál , egy föld alatti pincénél a teljes fal és födémszigetelés helyett alkalmaztuk, egy talajvízben álló gépháznál, egy lakás beázásnál és egy családi ház alaplemeznél, mindenhol tökéletes eredménnyel.
Készházak és szereltházak esetében- ahol a szerkezet lefúrásával kilyukasztják a ragasztott hagyományos szigetelést - nagyon tudom javasolni.
Egyre nagyobb az érdeklődés eziránt a kitűnő anyag iránt, amely a minősítése szerint ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetnél is alkalmazható.

A részletekről érdeklődjön valamelyik elérhetőségünkön. Megéri!


Faerkély
- 2008.12.07.

Gondolt már arra, hogy milyen szép és jó lenne egy tisztán fából készült, tágas erkély?
Mint az osztrákoknál minden kis hegyi faluban, minden házon. Ott vannak több száz éves faházak és erkélyek is.
Nálunk nem sok megépült példa van rá, de a honlapomon a "faerkélyek" lapon olvashat az előnyeiről. Nekünk kettő is van és imádjuk.
Statikailag és esztétikailag egyaránt látványos, szép megoldás, könnyen és gyorsan kivitelezhető, tartós szerkezet a fa.

tovább >>Gyönyörű családi házak
- 2008.12.07.

Aki különlegesen szép házat szeretne terveztetni magának vagy csak egyszerűen valami varázslatost szeretne látni ebben a rohanó világban, annak azt tanácsolom, hogy látogasson el kolléganőm Tarnay Tünde (www.tarnaytunde.hu) különleges hangulatú honlapjára. Miután megcsodálta a terveit és a látványterveket, kérem utána jöjjön vissza a lapomra, hogy az új családi háza statikai számítását, építész és statikus kiviteli terveit én készíthessem el - takarékosan hozzájárulva annak megvalósításához.
Bővebbet a "A kiviteli terv miért fontos? " oldalamon találhatja

tovább >>Minőségi építészet
- 2009.07.04.

Néhány hete egy munka kapcsán megismertem Gyurkó Ádám építész kollégát. Érdemes meglátogatni a honlapját, mivel sok érdekes információt lehet Tőle az építészettel kapcsolatban megtudni. Remélhetően a jövőben több munkában is együtt fogunk dolgozni. Egy statikusnak nagy segítség, ha az építész tervek jól átgondolt, világos szerkezetek és Ádám ilyen terveket készít.
Ha ide kattint akkor megtekintheti terveit, munkáit a honlapján.Az alábbi címen és telefonszámokon vagyunk elérhető:

GEOTERV Tervező és Kivitelező KKT
2014.Csobánka, Ady E.u.69.

Kőrösi István (64 év)
okl. szerkezetépítő mérnök
vezető tartószerkezeti tervező (T-T 13-9121)
és építész tervező (É-2 13-1052)

építőipari szakértő, felelős műszaki vezető

Tel/fax: 06-26-320-044 Mobil: 06-20-9764-581
E-Mail: korosigeoterv@microsemic.hu
korosigeoterv@gmail.com
Az alábbi árak tájékozatató jellegüek, átlagos körülményekre és közepesen összetett feladatokra vonatkoznak. Ezektől eltérő körülmények esetén egyedileg képzem a tervezési díjak árát.

Statikai számítás készítése építési engedély tervhez:
400-500 Ft/m2 ( a hasznos alapterületre vetítve)

Tartószerkeztetek kiviteli tervei:
900-1300 Ft/m2

Helyszíni statikai szakértés, vizsgálat, szakvélemény:
8000 Ft/mérnökóra + utazási költség

Építészeti kiviteli tervek:
900-2000Ft/m2 a tartalomtól függően

Telek geodéziai felmérése és 3D ábrázolása:
A telek nagyság, beépítettség és növényzet függvényében: 30-60.000 Ft

Utólagos kézi aláalapozás 70-120.000 Ft/fm + ÁFA

Sajtolt cölöpözés 200-250.000 Ft/db + ÁFA

Brutt-Saver technológiával elrepedt szerkezet összevarrása:
8000 Ft +ÁFA/ fm -től.

A faerkélyekre mindig csak konkrét eset és az arra készített terv alapján lehet árat adni.
Egy ugyanakkora felületű hőszigetelt vasbeton erkély árához képest kb. 15-20 %-al olcsóbb szokott lenni, átlagos minőségű anyagok felhasználása esetén.

Egyéb műszaki, mérnöki szolgáltatásokra a feladat megismerése után tudok árat adni.
Felelős műszaki vezetés, műszaki felügyelet, bonyolítás, építésszervezés, költségvetés készítés, ellenőrzés, felmérések, elszámolások felülvizsgálata, műszaki átvétel stb.
Ha árajánlatot szeretne kérni, akkor a következő űrlapot töltse ki kérem:

Adja meg kérem a nevét, telefonszámát hogy visszahívhassam vagy E-mail címét
Milyen munkára kér árajánlatot?
Milyen adatok állnak rendelkezésre az ajánlathoz, mit tud elküldeni E-mail-ben?
Az ingatlan címe:
Egyéb hasznos információ:Érdekli a "további spórolási ötletek" téma vagy szeretne értesülni az építőipar újdonságairól ? Kérje a hírlevelem!

Vezetéknév:

Keresztnév:

E-mail cím:
Kérjen ingyenes árajánlatot!

E-mail:

Üzenet:ˆ 2014 www.statikaiszakvelemenytervezeskivitelezes.hu - Minden jog fenntartva. GEOTERV KKT