Statika, statikus szakvélemény , terv, vizsgálat, szakértés, repedések,süllyedések, Brutt-Saver, kivitelezés, kiviteli tervek, vasbeton tervek, épületszerkezet megerősítés, utólagos aláalapozás, sajtolt és vert mikrocölöpök, szigetelések
Kőrösi István okl. szerkezetépítő mérnök, tartószerkezeti vezető tervező és szakértő, Mob: 06-20-9764-581 Iroda: 06-26-320-044 E-mail: korosigeoterv@gmail.com , korosigeoterv@microsemic.hu

Keresés a honlapon


Repedések, süllyedések
- 2011.07.15.

Új honlapot indítottam http://www.epuletrepedesszakertesjavitas.hu címen! Ha ide kattint megnézheti az új lapot.
Mivel az utóbbi időkben rengeteg olyan házat szakértettem, ahol a falak, az alapok, födémek vagy támfalak megsüllyedtek, majd elrepedtek, ezért indokoltnak tartottam erre a témakörre egy új honlap elkészítését.
Mivel a www.vasbetontervezes.hu honlapomon rengeteg egyéb információ és szakmai anyag van, ezért akit "csak" a repedések idegesítenek, ezoknak ajánlom, hogy nézzék meg az új honlapot.
Ott csak ezzel a témakörrel foglalkozom és könnyebb az Önt érdeklő témákat megtalálnia.
Olvashat az a repedések, süllyedések okairól, a javítási lehetőségekről , az utólagos aláalapozásról és a Brutt-Saver repedés varrásról.

tovább >>Penetron szigetelés - 25 év garancia!
- 2010.12.17.

A Constumán találkoztam először ezzel a kitűnő szigetőanyaggal, amely elsősorban beton és vasbeton szerkezetek vízszigetelésére alkalmas.
A Penetron a mixerbetonba keverve vagy felületre felhordva mélyen beszivárog a betonszerkezetbe és egy kémiai reakció és átkristályosodás után teljesen vízzáróvá válik a beton felület, a hajszálrepedéseket 0,4 mm-ig teljesen kitölti. Eddig főleg Metro alagutakban, víztárolókban, mélygarázsokban alkalmazták, de egyre elterjedtebb a magánépítkezéseken is - köszönhetően a nem túl magas anyagköltségnek (kb.7000 Ft/beton m3 vagy egy 20 cm-es alaplemeznél 1400 Ft/m3). Egy kétrétegű hagyományos szigetelés ennél jóval drágább! Eddig öt munkán alkalmaztuk: egy beázott - eddig háromszor eredménytelenül javított - lapostető javításánál , egy föld alatti pincénél a teljes fal és födémszigetelés helyett alkalmaztuk, egy talajvízben álló gépháznál, egy lakás beázásnál és egy családi ház alaplemeznél, mindenhol tökéletes eredménnyel.
Készházak és szereltházak esetében- ahol a szerkezet lefúrásával kilyukasztják a ragasztott hagyományos szigetelést - nagyon tudom javasolni.
Egyre nagyobb az érdeklődés eziránt a kitűnő anyag iránt, amely a minősítése szerint ivóvíz tárolására szolgáló szerkezetnél is alkalmazható.

A részletekről érdeklődjön valamelyik elérhetőségünkön. Megéri!


Minőségi építészet
- 2009.07.04.

Néhány hete egy munka kapcsán megismertem Gyurkó Ádám építész kollégát. Érdemes meglátogatni a honlapját, mivel sok érdekes információt lehet Tőle az építészettel kapcsolatban megtudni. Remélhetően a jövőben több munkában is együtt fogunk dolgozni. Egy statikusnak nagy segítség, ha az építész tervek jól átgondolt, világos szerkezetek és Ádám ilyen terveket készít.
Ha ide kattint akkor megtekintheti terveit, munkáit a honlapján.Az alábbi címen és telefonszámokon vagyunk elérhető:

GEOTERV Tervező és Kivitelező KKT
2014.Csobánka, Ady E.u.69.

Kőrösi István
okl. szerkezetépítő mérnök
vezető tartószerkezeti tervező (T-T 13-9121)


építőipari szakértő, felelős műszaki vezető

Tel/fax: 06-26-320-044 Mobil: 06-20-9764-581
E-Mail: korosigeoterv@microsemic.hu
korosigeoterv@gmail.com
Az alábbi árak tájékozatató jellegüek, átlagos körülményekre és közepesen összetett feladatokra vonatkoznak. Ezektől eltérő körülmények esetén egyedileg képzem a tervezési díjak árát.

Helyszíni statikai szakértés, vizsgálat, szakvélemény:

Budapest területén: 15-20.000 Ft+ÁFA, a Csobánkától való távolság függvényében.

Budapest környéke, Pest megye 25.000 FT+ÁFA

Távolabbi, vidéki címeknél: egyedi kalkuláció (30-60.000 Ft+ÁFA), a távolság függvényében.
8.000 Ft+ÁFA/mérnökóra + utazási költség és idő

Írásos statikai szakvélemény: 40.000 Ft+ÁFA-tól

Utólagos kézi aláalapozás 80-150.000 Ft/fm + ÁFA

Sajtolt cölöpözés 200-350.000 Ft/db + ÁFA

Kézzel vert mikrocölöpök padló megerősítéshez: 25.000 Ft/db+ÁFA -tól.

Brutt-Saver technológiával elrepedt szerkezet összevarrása:
8.000-10.000 Ft +ÁFA/ fm -től, az utazási távolságtól függően.

Repedések kiinjektálása furatokon keresztül 4.000-4.500 Ft/fm+ÁFA

Egyéb műszaki, mérnöki szolgáltatásokra a feladat megismerése után tudok árat adni.Ha árajánlatot szeretne kérni, akkor a következő űrlapot töltse ki kérem:

Adja meg kérem a nevét, telefonszámát hogy visszahívhassam vagy E-mail címét
Milyen munkára kér árajánlatot?
Milyen adatok állnak rendelkezésre az ajánlathoz, mit tud elküldeni E-mail-ben?
Az ingatlan címe:
Egyéb hasznos információ:Érdekli a "további spórolási ötletek" téma vagy szeretne értesülni az építőipar újdonságairól ? Kérje a hírlevelem!

Vezetéknév:

Keresztnév:

E-mail cím:
Kérjen ingyenes árajánlatot!

E-mail:

Üzenet:ˆ 2014 www.statikaiszakvelemenytervezeskivitelezes.hu - Minden jog fenntartva. GEOTERV KKT